برگزاری اولین جشنواره شعر ارومیه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی

اختتامیه اولین جشنواره شعر ارومیه با محوریت تاریخ، مفاخر، میراث فرهنگی و معنوی ارومیه در دو بخش ترکی و فارسی شامگاه روز پنج شنبه مورخ 06/10/97 با حضور نماینده مردم شریف ارومیه در مجلس شورای اسلامی ،اعضای شورای شهر ارومیه ، رئیس حوزه هنری استان، رئیس بسیج دانشجویی استان ، شعرا ، جمعی از مردم شریف ارومیه و دانشجویان در سالن امفی تئاتر دانشگده فنی و حرفه ای شهید قاضی طباطبایی ارومیه برگزار شد.

دکتر پوراسد ريیس دانشگاه فنی‌ و‌ حرفه‌ای استان آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه جوانان کشورمان نیازمند الگوهای مناسب بوده و باید الگوسازی در دانشگاهها انجام شود گفت: دانشگاه قاضی طباطبایی استان نیز برای انجام کارهای فرهنگی همانند برگزاری جشنواره شعر ثابت‌قدم است.

دکتر پوراسد شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره شعر ارومیه که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای قاضی طباطبایی ارومیه برگزار شد اظهار کرد: در فرهنگ ایرانی اسلامی، چهل سالگی جایگاه خاصی دارد چون انسان در این سن به بلوغ رسیده و بنابراین باید کارنامه و عملکرد انقلاب اسلامی در طول این سال‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: آذربایجان‌غربی و شهر ارومیه با وجود بزرگانی همچون حسنی و قریشی نقش فراوانی در مبارزات دوران پیش از پیروزی انقلاب داشته و پس از انقلاب اسلامی با توجه به وجود ناامنی‌ها در منطقه، شهدایی همچون نادر علیزاده و امینی نقش فراوانی در ایجاد امنیت ایفا کردند.

رییس دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای قاضی طباطبایی آذربایجان‌غربی گفت: در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز شهدایی همچون امینی‌ها و باکری‌ها نقش ویژه‌ای برای برقراری امنیت بر عهده داشته و همین جانفشانی‌ها سبب شد که نظام اسلامی با موفقیت این مراحل را طی کند.

وی با اشاره به اینکه دشمن می‌خواهد نظام جمهوری اسلامی ایران را در دنیا ناکارآمد جلوه دهد بیان کرد: مردم ایران در شرایط سخت، میهن اسلامی را با خون خود حفظ کردند و بزرگترین افتخار در کارآمدی نظام این است که وجب از خاک کشورمان با مجاهدت رزمندگان اسلام به دست نااهلان نیافتاد.

پوراسد با اشاره به اینکه اشراف اطلاعاتی و امنیتی کشورمان هم‌اینک به گونه‌ای است که به طور دقیق هر مکانی را که مدنظر قرار می‌دهد همان نقطه را مورد هدف قرار داده و به اطراف آن آسیبی وارد نمی‌شود افزود: بنابراین قدرت نظامی، بازدارندگی و موشکی کشورمان قابل تحسین است.

وی در ادامه با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی کشور اظهار کرد: هیچ کس منکر مسائل و مشکلات اقتصادی کشور نیست بنابراین مسؤولان باید با درس گرفتن از تجربه ۴۰ ساله انقلاب و با بهره‌گیری از اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی بر حل مشکلات معیشتی مردم اهتمام داشته باشند.

رییس دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای قاضی طباطبایی آذربایجان‌غربی در ادامه با تاکید به اینکه دانشگاه قاضی‌طباطبایی محل تجمع نخبگان است و باید فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی انجام دهد افزود: هدف این دانشگاه تنها انجام فعالیت و کارهای علمی نیست و باید ظرفیت‌های شهر ارومیه و آذربایجان‌غربی در دانشگاه برای دانشجویان معرفی شود.

وی با تاکید بر اینکه جوانان کشورمان نیازمند الگوهای مناسب بوده و باید الگوسازی شود گفت: بی‌شک اگر چنین مراسماتی برگزار نشود، سایر الگوها جایگزین شده و بنابراین باید کار فرهنگی انجام داد و دانشگاه قاضی طباطبایی نیز در این کار ثابت‌قدم است.

پوراسد با اشاره به اینکه برای شرکت در نخستین جشنواره شعر ارومیه ۲۲۴ اثر در فاصله ۱۰ روز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد تصریح کرد: ۲۰۰ شعر رسیده به زبان ترکی و ۲۴ شعر نیز به زبان فارسی بوده و داوری این جشنواره را نیز داورانی از حوزه هنری استان بر عهده داشتند و هفت نفر به عنوان نفرات برتر تجلیل شده و آثار سه نفر نیز به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفتند:

برخی دانشگاه‌ها از انجام کارهای فرهنگی در محیط آموزشی واهمه دارند

حاج نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تمامی کارهای عمرانی باید پیوست فرهنگی داشته باشد گفت: متاسفانه برخی دانشگاه‌ها از انجام کارهای فرهنگی در محیط آموزشی واهمه دارند در حالی که نباید اینچنین باشد.

نادر قاضی‌پور در اختتامیه نخستین جشنواره شعر ارومیه به زبان ترکی و فارسی که در محل دانشگاه قاضی‌طباطبایی ارومیه برگزار شد اظهار کرد: عدد ۴۰ در اسلام بسیار محترم است به طوری که نبی‌مکرم‌اسلام( ص) در چهل‌سالگی به پیامبری معبوث شد و بنابراین شاعران باید به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شعر بسرایند تا در تاریخ ثبت شود چون تمامی هم‌ و غم دشمن این است که ملت ایران چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را نبیند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تمامی کارهای عمرانی نیز پیوست فرهنگی دارد افزود: متاسفانه برخی دانشگاه‌ها از انجام کارهای فرهنگی در محیط آموزشی واهمه دارند در حالی که نباید اینچنین باشد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه نیز با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید مواضع و آرای خود را در خانه ملت مخفی نکنند گفت: خوشبختانه مواضع بنده کاملا روشن و شفاف بوده و با شجاعت، آرای خود را اعلام می‌کنم.

وی تصریح کرد: بی‌شک نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید شجاع و نترس باشند و از انتشار آرای خود هراسی نداشته باشند.

در پایان این مراسم از شاعرانی افتخاری شرکت کننده در نخستین جشنواره شعر ارومیه همچون بیت‌الله جعفری، فارس‌طیار، شهریار آزمند، فضه جوادی، مظفر خداوندگار، مهسا شریفی، بهنام مهدی‌نژاد، کاظم قاسمی، حسین سنجیده، سجاد صافی و اتابک تیموری تجلیل به میان آمد.

اشعار شاعرانی همچون علی رشتبر ،  وحید طلعت و محمد ترکمانینیز به عنوان آثار شایسته تقدیر شناخته شدند.

داوران جشنواره شعر ارومیه نیز حمید واحدی، سعید سلیمان‌پور، مصطفی قلی‌زاده و محمد میلانی بودند که مورد تجلیل قرار گرفتند.